Monday, March 7, 2011

aku pencinta alam: langkawi permata kedah



Bile aku imbas balik aktiviti aku dalam final year ni, agak banyak aktiviti pencinta alam yang aku join. Iaitu, Kuantan, Kelantan-Cameron, Sedim 1 dan Sedim 2. Ini tak termasuk aktiviti cinta alam time 1st year, 2nd year dan 3rd year yang tak di update kat sini.

Kali ni, Langkawi, plan yang pada awalnye hangat-hangat taik ayam, last-last jadi jugak dengan takde plan dan perancangan rapi. Anyway, experience yang jarang-jarang aku dapat: serbu tempat orang tanpa plan, tapi best~


Nek bas je. Kate destinasi budget..

Langkawi here we come!!

Jeti Kuala Kedah

Welcome to Langkawi!

Langkawi signature: a must-catch picture

Cuci mate 

 Kolam ayaq panaih

 Kompleks kraf langkawi

 Taman buaya

 Taman buaya

 Rumah api

 Atas angin: kereta kabel

 Tingginye mak ai

 motel

 kampung pe ntah

Going back home to jeti Kuala Perlis~

Maybe akan ade yang kate Langkawi bosan, it may be true tapi experience yang jarang kite jumpe tu yang membuatkan ia terase sweet dan best banget. Sayonara Langkawi Island. Next wish-list target: Pulau Tioman..hehe

8 comments:

wa khairul onggon said...

Rumah api dan kereta kabel tu tak pi lagi.. hasihhh.. bile la.. padahal dah dua kali dtg Langkawi hehehe.. :P

Anak Pak Muin said...

haha..kitorang pusing satu langkawi da..

-apis- said...

coklat mana lan

♥suNa husNa♥ said...

ayat nak bg org jelez jaaaaa...

Anak Pak Muin said...

haha..la, kan da pi da ritu..

sarzli said...

husna...jgn risau..ade plastik kuning berisi menunggu hang...kalo lan x tukar la plastik nye nanti.hahahha

paklah said...

rsenye by now plastik kuning da sampai kat pemilik nya..hahhaha

♥suNa husNa♥ said...

ritu p kursus ar.manela sempat nk p jejalan.
lame gile dah ase nk p cable car tu.
tapi hasrat x tercapai ag.