Friday, April 15, 2011

series review: trilogi cinta





"Mak ai mamat ni, pe barang layan citer melayu beb!"

"Tak style r ngkau layan citer nangis-nangis ni. Amende la"

"Tak urband langsung ngkau ni. Orang layan citer omputih, die layan Rosyam Nor. Cait!"

"Ni mesti citer binessman melayu Kenchana Holding projek juta-juta. Macam ppttuuii"


Aku confident mesti ade yang akan cakap macam ni bile tengok poster Trilogi Cinta kat atas ni. Ahh, aku peduli ape. Aku punye laptop, aku punye suke r nak tengok citer ape. Bak kate Bob, "my blog, my rule" yeah!!

Time-time study week ni la datang pe'el nak layan drama series. Sem lepas layan siri One Piece time study week. Haish! Anyway, selepas siri Nur Kasih, aku tak jumpe citer melayu siri yang ngetop sebegini. Ade jugak try layan Ustaz Amirul dengan Gemilang, tapi memang cannot go.  Nampak sangat menipunye;, watak baik sangat sampai tahap pijak tungau pon tak mati, skrip takleh blah dan sebagainye. Layan 1, 2 episod je, pastu k.o.

Walaupon kualiti visual citer ni yang sampai level rase cam nak lempo laptop, tapi disebabkan storyline yang best beserta lakonan Rosyam Nor yang classy serta Fauziah Ghous yang super innocent punye lakonan, menangkap balik interest aku untuk proceed to the next episode.

Siri ni berasaskan novel "Trilogi Cinta" yang feymes...kot. Aku pon tak penah dengar novel ni. Tapi aku boleh guarantee siri ni lagi best dari siri Lagenda Budak Setan yang menampilkan lakonan Farid Kamil yang aram tak best pon. 

Malas lak nak summarize citer ni. Aku pon baru layan 6 episod je. Tengok sendiri la ye. Adios~

11 comments:

Amanie Ashraff said...

ye la. LBS bersiri haramm aku x pernah tengok. asal tengok jek menguap. baik aku layan tdo lg bagus

Anak Pak Muin said...

yup..xbest.bosan gila..

me suya said...

woiittt.
baca novel die please~
hahahaha saya ade :)

Anak Pak Muin said...

haha..btol ke tajuk novel die 'trilogi cinta' gak??..men tibai je aku..haha

didi fadila said...
This comment has been removed by the author.
didi fadila said...

udahh tamat pn drama series ni kat tv tu
oke la not badd .mmg lynn jgk la
bestt sesekali support drama melayu kn . rosyam tebaik !! ^^'

En Jay said...

padu dok?

Anak Pak Muin said...

klau nk compare ngn 24, mmg xmmpu r..tp, dlm byk2 drama melayu, ni antra yg pling best

nurulfzz said...

betul best ni?betul?betul?ok aku download nnt =D

Anak Pak Muin said...

best banget deh..haha

iPai said...

aku baca novel ni meh .. mmg best .. kalo baca novel lg tangkap leleh .. uhuh .. dah tau pasal tv series ni, masa dia mula-mula keluar .. tp tak kesampaian hati nak mula menontonnya ..