Monday, March 14, 2011

tips pinjam kete member




 gambar sekadar tempelan

Pernah tak bile ngkau nak borrow kete member ngkau, 1st time die bagi, 2nd time die bagi lagi, 3rd time die buat alasan nak pakai padahal mengular je kat bilik, kete tak pegi mane pon, tesadai je kat parking. Kecuali ngkau adalah makhluk yang paling si tuan kete benci yang amat, ngkau mungkin dah melanggari pantang larang dalam peminjaman kete.

Pantang-larang#1
Ni kire pantang larang paling feymes. Bagi pinjam kete, minyak separuh, pulang balik kete, minyak menyala. Mau baran si tuan kete. Ni berdasarkan pengalaman tuan kete bersama rakan-rakan tuan kete yang lain. Bile ngkau pinjam kete member ngkau, tup2 minyak separuh. Ko jangan suke hati sangat. Ngkau kene pulangkan pada level yang same. Kalau kurang tapi tak nyala tu kire halal r, aku pon x kisah. Tapi kalau menyala, mau menyalak si tuan kete. Nak2 pulak si tuan kete baru je topup minyak.

Pantang-larang#2
Bile ngkau tengah pakai kete member ngkau, tetibe meletup enjin. Bile check, tu memang salah tuan kete. Ngkau jangan la lepas tangan je. Memang r dari segi teknikal serta mekanikalnya tu bukan salah ngkau, TAPI, kete tu rosak time ngkau pakai, show some responsibility r. Paling koman pon, teman tuan kete gi repair kete. Tu pon kalau ngkau da sengkek sangat r.

Pantang-larang#3
Bile pinjam kete member tu, jangan la bawak macam nak racing. Ni, kat jalan tanah merah pon nak tibai 120kmph. Siap men handbrake lagi buat drift. Ko gile ke ape? 

Pantang-larang#4
Ni pada aku kurang pantang siket, tapi mulut jalan jugak maki hamun. Bagi kete, bersih, pulang kete, tu diaa..plastik super Ring selit sane sini, tin air kat bawah seat, kertas tisu merata rata. Kamon r, buang la kat luar. Tong sampah punye la banyak.

Pantang-larang#5
With all due respect, kalau nak dating tu, jangan la ber'entot' dalam kete member ngkau. Pegi la buat kat semak samun luar sane. Banyak lagi semak samun yang belum kene tebas kat luar sane.

Fuhh.. penat menaip. Setakat ni, tu je pantang-larang yang aku leh fikir. Pada aku, xkesah pon kalau nak pakai, tapi jege skit r.. Renung renungkan dan selamat beramal~


21 comments:

Anonymous said...

NI mcm perli aku je!! Yerla aku x pinjam keta hengkaw lg!! ptuittt

Anak Pak Muin said...

relek r anon..ko sape pon aku xtau..nak pinjam leh je, tapi...jage r sket

Anonymous said...

mintak halal lan....

Anak Pak Muin said...

haha..ko sape?? cepat cakapp!!..haha

♥suNa husNa♥ said...

lan..ak pom mntk halal gak.....hehee

Anak Pak Muin said...

satg aku delete r entry ni..haha

Anonymous said...

seb bek la AFD 154 2 kete hang...kalo x dh lame teman lempor je kt sungei...

Anonymous said...

xpe ar..pas ni aku pinjam bfb jela...

Anonymous said...

gemokkkkkk...!!!!!!!!!!!!

En Jay said...

part ber'entot' tu utk tuan punya kereta sekali. plg kurang, kawen lari pun cara gak

Amanie Ashraff said...

haha aku suke part yg nak ber'entot' tu. kui3

Suria said...

saya pun pernah pinjam kereta en lan.. minta halal cik lan.. hehehehehe

wa khairul onggon said...

kekeke.. stemen yg last tu... kekeke..

Anonymous said...

yela2..ak tau ak wat salah..tp xyah la tulis bg org len bc..

Anak Pak Muin said...

anon, cbe gtau name hg..bru nice..hehe

Anak Pak Muin said...

pada yg terase, sori..aku tak kdekut kete, nak pinjam mintak je..tapi, kdg2 hangin gak klu jd cmni..bnde2 cmni kne amek kire gak..sori lagi n adios~

paklah said...

yela lan,tau la ak pnjm kete hg td..g mse kat gate,xmenyale pon lg..sampi muaz je nyale..nk wat cmne..tros wat post cmni..xpe ar,pasni ak xpnjm da arr..cm tahi..pppttttuuiiiii!!

Anak Pak Muin said...

nt hg ade kete bru hg rse pe yg aku rse...tsk

paklah said...

yela lan..pasni ak nek bg full tros ar lan..

Arm_mj said...

hahaha kronik..sentap tros sumer org..biar je lan..kne sentap sket skali skala sbg peringatan mase dpn :P

Anonymous said...

xpe lah lan.. nyataknla kebenaran walaupun pahit utk ditelan.. satu lg nk tambah, yg tumpang keta tu, tong2 la sket myk.. nie idok, tahu nek je.. mengebat je duk blkg.. Tuan punya keta ja tanggung sorg2..