Saturday, February 12, 2011

aku pencinta alam: hutan lipur sedim lagi..



Berdasarkan perancangan awal, geng pencinta alam sepatutnya ber'bbq' di Bukit Hijau, Kulim. Namun disebabkan keadaan port Bukit Hijau yang da tak semenggah dulu, air jadi surut sangat dan berbuih-buih, maka, kem bbq bertukar tempat ke Hutan Lipur Sedim...lagi.

Dengan rekod seramai 26 orang peserta, geng2 pencinta alam yang terdiri daripada geng mekanik, manufact, awam dan juga kimia, menuju Hutan Lipur Sedim seawal 9.00 pagi. Altis, Waja, Satria, Savvy, dan Kancil berkembar menjadi pengangkutan rasmi geng pencinta alam kali ini.

Antara aktiviti yang dijalankan termasuklah permainan kad terup, gusti air, hentam mmber dalam air, menara air,  sesi pembelajaran berenang, sesi menyelamat mangsa kedaan, sesi buat-buat berenang dan yang paling penting, terjun gaya bebas.


Main terup pengisi masa lapang


 Gusti air


Ayam berapi


 Geng pencinta alam


 Bila kat darat, bukan main meloncat. Kat air, senyap..haha

Paling ramai penah dikumpul. Kewl~

5 comments:

iPai said...

hamboi .. best gile kot ..

owh bukit hijau tuh masih teruk cam tuh lagi ek .. dasat r .. situ makin kering ..

me suya said...

wow..happenning kot..
kami g feringgi hari ni^^

En Jay said...

bro, haruslah share gambo2 tu, lagi2 brader boxer kuning ;)

me suya said...

serupe je ng en lan.. kaki jalan sakan~

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

car park nye macam kat gunung lumut,kluang. :)