Thursday, March 1, 2018

2015 - 2018: Soal Pekerjaan Sampingan - Forever Living



Assalamualaikum

Aku rindukan zaman-zaman bujang aku dimana komitmen aku hanyalah utk kelangsungan hidup aku sahaja. Walaupun begitu, seingat aku, sampai hujung bulan je sama je dengan orang yang dah kawen, semua 'paras-paras hidung'. Kehkeh

Itu kalau citer masa aku bujang. Sekarang dah kawen, komitmen memang atas bawah depan belakang la. Anak pon dah nak masuk 2 tahun. Ditambah pulak dengan kos sara hidup yang makin meningkat. Dulu karipap sebijik 20sen, sekarang sebijik 50sen. Tapi saiz macam ikan masin. 

Benda yang aku nak cerita ni bukan pasal nak komplen hal karipap yang mahal. Tapi nak perkenalkan bisnes yang tengah dijalankan oleh wifey, yakni bisnes Forever Living.

Forever Living ialah pengeluar produk kesihatan berasaskan Aloe Vera dimana signature product FL ialah Aloe Vera Gel (Botol Kuning) yang mana berfungsi untuk mencuci usus bagi meningkatkan tahap penyerapan nutrien yang kita ambil. Bayangkan... Umur aku sudah 30 tahun. Maka, aku sudah makan macam-macam selama umur aku tu. Ape jadi dengan usus aku tu? Berkerak-kerak tuu!! Tak caya tengok perut lembu. Tu baru makan rumput je. Belum lagi makan rendang, ayam kfc, mcdonald. haha

So long story short. Aloe Vera Gel adalah sangat bagus utk kita consume utk menyingkirkan kerak-kerak dan toksin dalam usus. Dan aku amat recommend untuk korang consume. Sebab aku pon consume. Yeah!

P/s: Wife aku merupakan pengedar sah produk Forever Living. Makanya, kalau ada yang berkenan, feel free to contact my wife

Aida Adnan (013-4125380)

Or u can just comment on this entry hihu. Lagipon, aku merupakan runner wife aku.

P/s: Aku akan story pasal produk keluaran Forever Living yang lain di waktu yang lain ya.

10 comments:

Hans said...

hidup zaman sekarang nih memang kena buat dua kerja kalau bujang
kalau dah kahwin laki bini memang kena pandai jana income sampingan
semoga perniagaan semakin maju yer :)
doakan saya juga

Anonymous said...

My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post's to
be what precisely I'm looking for. Do you offer guest writers
to write content for yourself? I wouldn't mind publishing a post or elaborating on a number of the subjects
you write related to here. Again, awesome site!

Anonymous said...

Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.
Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

I've been trying for a while but I never seem to get there!
Cheers

Anonymous said...

Do you have any video of that? I'd care to find out more details.

azli hamid said...

Fb ads lan...

Sha said...

memang betul zaman sekarang semua benda mahal...produk ferever ni boleh tahan meletop jugak..rasanya di masa akan datang produk ni boleh up lagi..ada jugak member2 yang join jadi agent..boleh tahan income dorang walaupon part time..

Anonymous said...

When ѕome one searches for his necessary thing, thus he/she wishes to be ɑѵailable that in detail, thus that thing is maintained over hеre.

Check This Out : The Ninja Gսide To Hоw To Passworԁ Protect F᧐ldеr Better

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Anonymous said...

Hello my friend! I wish to say that this post is awesome,
great written and include approximately all vital infos.
I would like to peer extra posts like this .

Anonymous said...

I don't know if it's just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your website.
It looks like some of the written text on your posts are
running off the screen. Can somebody else please comment and let me
know if this is happening to them as well?
This might be a issue with my web browser because I've had this
happen before. Kudos