Friday, February 25, 2011

movie review: khurafat






Malam tadi selepas sesi tutorial gitar bersama En Jay, Em En O dan taiko Izhar, dalam jam 2 pagi aku gerak balik bilik. Sampai bilik je, roomate aku masing-masing dah nyenyak berdengkur. Mata tak ngantuk lagi, so, aku layan la movie khurafat ni..

Aku tertarik pada satu scene yang pada aku paling catchy dalam movie ni: time Anna tengah mabuk bejoget, dan pak imam tengah bagi ceramah, sound effect time ni memang masyuk dan buat aku kagum. Overall comment, movie ni up sket dari level 'movie tangkap muat'.

Bagi scene seram, bukan aku nak sembang beso, tapi gagal meremangkan bulu roma aku. Scene seram yang terlalu obvious bagi filem seram melayu. Hantu yang terlalu kerap keluar, sampai naik meluat tengok. Bagi storyline pulak, nice. Cume rase scene paling last tu yang paling mangkak sekali: mimpi mati, pastu terbangun, pastu mati balik. Adohoi...

Dari segi lakonan, shamsul dah tak sepoyo seperti dalam lakonan beliau dalam Evolusi KL Drift dan filem-filem sebelum ni yang pada aku agak best utk ditengok.

Nak summarize movie ni pon maybe ramai yang dah tengok. So, tak payah la aku taip banyak-banyak. Just enjoy this movie...




Rating: 6.7/10

9 comments:

♥suNa husNa♥ said...

satu hantu die yg kuaq pom ak tak tgk..penakut nye pasal..wahaha
pdhal time tu tgk wayang..:P

-apis- said...

subuh bgn x??

Anak Pak Muin said...

bgn pit..kol 6.45 aku bgn

-apis- said...

hahaha..jgn delete lg..nnt aku sedut kt hg

me suya said...

betul sgt review en lan..
hantu melayu, da boleh agak dah bila nk kua.. So, tak takut sgt.. hehehe...tak cam husna.. buat rugi tiket wayang je~

The Lulu said...

love this movie ..

Amanie Ashraff said...

wow aku x tengok lg cite neh. haha baek aku layan kak limah :p

Anonymous said...

pe brg tgk cite hantu cik memerang oi..hntu mlayu plak tu

Mawar Merah said...

xtgk lg cite ni. tp teringat cite jgn pndg blakang. mula2 tkutnye antu dia. tp aftr part saka tu terbang sebelah kete peirre, trus tergelak besar sbb nmpk fake gile. trus ilang tkut..