Saturday, February 5, 2011

ape punye soalan da



Time cuti mid sem yang seminggu yang lalu, aku berkesempatan tengok rancangan MELODI. Agaknye kire dah lame jugak la tak tengok citer ni. Nak dipendekkan cerite, ade la sorang mamat reporter nih wat laporan pasal cinta tige segi si Fasha-Jejai-Nora. Ntah ape cite die aku pon tak tau. Macam ni la lebih kurang laporan die...

"Suatu ketika dulu si Fasha ni pegi ngurat Jejai, lakinye Nora. Akibatnye, Jejai dan Nora pon bercerai.Sedih si Nora tengah-tengah mengandung kene pulak laki jatuh talak sebab gelabah nak geli-geli dengan si Fasha"

Takde hati perut punye suami.

"si Fasha pon bercintan cintun la dengan si Jejai"
"Tup-tup, keluar pulak cerite Jejai dengan Fasha clash disebabkan orang ketige"
"Dengar-dengar kabar, orang ketige tu adalah si Nora"
"Jom kite tanye Nora.."

Maka, tergedik-gediklah si reporter ni carik si Nora. Jumpe aje si Nora, si reporter ni pon terus tembak soalan yang dah lame die simpan..

"Betul ke Nora penyebab hubungan Jejai dengan Fasha clash??"

Ape punye soalan da.. Kalau aku jadi si Nora tu,  takde banyak cakap aku genggam tangan padu-padu kasi tuju anak mate belah kanan biar kasi lebam. Bute pon takpe...

Ntah ape-ape.. 



Tengok berite lagi bagos dari tengok citer takde paedah ni..


3 comments:

Amanie Ashraff said...

aha gud idea jugak bab blasah reporter tu lg best kalau nora bls servis dgn kata2 yg lg pedas dgn muke yg cool. nway x suke tgk melodi. cite psl artis? buang masa jek

iPai said...

uhuh .. biasa r tuh .. gosip .. aku pon dah lama gile tak tgk melodi tuh dah ..

tp orang kate ade yg lagi best sekarang .. galaksi kate ye ..

Anak Pak Muin said...

haha...tu r, ntah ape2 pny cter depa nak report..bosan2~