Tuesday, February 26, 2013

rekod



Ya, inilah rekod ic aku yang terbesar penah aku miliki.


p/s: macam mane la aku nak bawak pegi jalan ic ni. nak buh dalam wallet pon tak muat

p/s: btw, untuk pengetahuan, sekiranya korang hilang IC atau dokumen lain, tak payah buat report polis, terus direct buat baru di JPN. 

12 comments:

mOoN said...

Ea? Xyah g balai? Bis tu if nak g jpn diorang xnak rekod laporan polis ke?

Anak Pak Muin said...

yup..sbelum g jpn semalam, aku gi balai polis.nak buat report.pastu polis tu kate takyah buat report..tros g jpn je

diana said...

bila entah nak tukar ic nih..ic dah buruk,.zaman jahil punya dulu..dengan tak menepati syariat nye..muahahah

Daddy Ziyyad said...

Yup, dah tak payah report polis. soalannya, kalau ic lama yg hilang tu diguna oleh perompak/penipu/scammer, apa bukti kita punya IC hilang?

Nick Nashram said...

hahah..besar kot nak bawak pegi mana2.boleh tak kalo lipat?

miss azda said...

ooooo...awat xcenyumm lebar2 ? hihi

the malay male said...

kasi lipat sampai kecik la.. huhu

inche hlovate said...

haha runsing pula..cm mna nak bawa ke hulu ke hilir tu..boleh lipat tak

blog-tips-kurus said...

Ic kan bole siap cpt skrg..

:-)

محمد رازيق said...

besaqnya. hang simpan acaner bro? hehe

MawardiYunus said...

ha pernah dulu skali.. p buat report.. xpasal2 dia kata xyah.. kecuali kalau hilang wallet ada lesen or bank card

NAZ said...


heh kot nye pon hide la info2 penting tu, bahaye laaaaa