Tuesday, February 26, 2013

aku



Sebelum ni aku ade baca entry nick yang menceritakan 7 perkara tentang diri dia. So, disebabkan semangat plagiarism dalam diri aku sangat tinggi, aku pon nak buat jugak.. Diharap saudara nick tidak sue aku di mahkamah... hehe

So, ini dia 7 perkara tentang diri aku..

1. Tinggi 165.5cm dan berat 68kg. Ya aku tau, aku pendek dan berat aku tak ideal.

2. Sukakan aktiviti yang 'back to nature'. e.g: hiking, camping, bbq tepi air terjun, mandi manda etc. Tu sebab, kalau aku ade masa untuk bercuti, aku akan pilih pulau pulau dan pantai pantai

3. Sukakan fotografi. Kalau boleh, nak jadi pro dalam snap potrait dan lanskap.

4. Makan takde yang pantang. Paling suka - kambing. Percaya atau tak, dalam family aku, aku sorang je makan kambing. Yang lain semua tak makan kambing. Dan, setiap kali makan nasi, mesti kena ade sayur - tak kisahla yang raw ataupon yang masak.

5. Aku sukakan filem filem yang bermutu. Tak kisahla datang dari genre mane: drama, aksi, animasi.. Tu sebab aku ade segmen movie review. Ya, movie review adalah sangat bersifat subjektif. Pendapat aku tentang sesuatu filem kadang kadang tak sama dengan orang lain.

6. Oh ya, anak keenam dari tujuh orang adik beradik. Disebabkan aku yang kedua bongsu, orang kadang kadang akan cakap aku ni manja. Manja ke? Puiii!!

7. Sukakan warna maroon. Time kawen nanti nak pakai baju kaler maroon.. kahkahkah


p/s: korang pulak?


13 comments:

Nick Nashram said...

hahah..ade jugak yg sudi tulis plagiat psl ni..aku pun nak jadi pro jugak bab2 fotografi..kena carik lens ni..heheh

Nurzakiah Hanum said...

great share about u
moning

hafiz hafizol said...

Bro kena diet nie... haha..

Anonymous said...

maroon ke kokois >.< hehe

miss azda said...

share la byk2 agy...:P
maroon ke kokois? XD

hazwan hairy said...

nak tau ke?ak dh buat 25 tau..haha..klo nak ak bg link..kahkah..

Hanif Idrus said...

Suka warna biru...kikiki

diana said...

SELAMAT BERKENALAN..;)

Daddy Ziyyad said...

Semangat plagiarism ...hahahaha..

- 7 org adik beradik..wau!!! ramai tu...kena naik Alphard baru muat...hehehehe

Anak Pak Muin said...

@nick: bukan plagiat, sumber rujukan..hehe

@hafiz: baru je kire..bmi 24.8!! belum overweight lagi..haha

@miss azda: dua dua pon boleh :P

@hazwan hairy: meh link..hehe

@daddy ziyyad: ramai kan..haha

the malay male said...

bakal photographer terkenal ni :-)

inche hlovate said...

manja la tu hahaha..

pendek lagi sya

NAZ said...


haha, mcm comel2 je entri ni hakhakhak