Monday, February 4, 2013

hujan



Keluar je office aku nampak dah mase depan aku. Awan gelap, angin kuat, orang lain semua dah keluar berpusu pusu. Tak cakap banyak, aku pon follow semua yang dah keluar office tu. First sekali kena la bukak safety shoe. Pakai selipar pulak, kang dah lenjun habis sejuk satu badan, rambut, kaki dan juge kuku.

Nek moto pegi keje ni, ni la dugaannye. Tak kene panas, kene hujan pulak le. Tapi nak bawak kereta lak habis jahanam nanti masuk site durjane. Terpakse la pakai moto je. 

Tak sampai separuh jalan, hujan dah turun. Mane satu nak protect? laptop dalam rage atau badan kepale dan ubun ubun. Aku ambik baju hujan cover laptop dalam rage tak nak bagi kene setitik air hujan pun. Aku pulak lenjun. Jangan tanya kenape tak cover badan tapi cover laptop zaman firaun.

Sampai rumah aku tanggal helmet sambil mandi manda bawah hujan. Dalam hati aku cakap, "kalau mandi hujan, sok demam, boleh ambek mc, takyah datang keje dah kannnn". 

Sekarang korang da tau kenape aku tak cover badan tapi cover laptop zaman firaun..


p/s: Tapi sekarang rase sihat je..

8 comments:

bukankosong said...

ewah

MC lerr

me suya said...

MC je taw.. ish3.. g keje nuuu

Daddy Ziyyad said...

kena beli pick up truck bro macam Triton/Hilux...sesuai masuk site...:)

Anak Pak Muin said...

sepanjang setaun aku keje, baru sekali je aku amek cuti mc.tu pon sebab jatuh tegolek golek sampai tepeleot kaki..huuu

bro ziyyad: ade je kete kembara company. tapi sebab aku ni baru, so aku didiskriminasi dalam mendapat kemudahan ini..haha..

the malay male said...

naik moto bleh cilok2, cepat skit sampai:-)

Khai faiz said...

Antara perkara yg best naik moto.. Huhu

Shiqin Sunshine said...

nasib baik sihat =p sbnarnye nak mc kan? ahahha...eyh kenape zaman firaun :p

Anak Pak Muin said...

zaman firaun = zaman dulu dulu = barang lama = laptop model lame :P