Saturday, February 16, 2013

penang second bridge: majlis segmen terakhir



Warning: entry ini mengandungi gambar yang terlalu banyak kerana si penulis sedang kepenatan dan kehabisan idea untuk mengulas lanjut mengenai majlis tersebut. Even gambar pon belum sempat diedit. Dear reader, please bear with me.

Ini, Launching Girder. Dulu penah explain

Gadis gadis jambatan

Staff dan para jemputan



VIP dan VVIP

Project Director, Ir Wan Azman

Ucapan

Barisan site engineer muda

Glove dan goggle untuk pada VIP dan VVIP

Sapu epoxy pada last segment. Macam main main gam

Setel joint, boom boom boom meletup mercun sane sini. Siap ade bunge api

Ni pon bunge api. Sempat snap asap je

Setel semua, time untuk makaaaannnn

Barisan manager, superitendant dan young engineers. Kalau power, cube teka aku yang mane satu :P

p.s: nampak tak mat saleh yang pakai topi (cap) tu. Ok, name die Thomas dan die selalu menyusahkan aku. Sekian

p/s: ow, lupe pulak nak bagitau. sekarang ni jambatan sudah siap bersambung dan cume menanti finishing punye kerja untuk siap sepenuhnya... approx. 90% dah siap and guess what, we're 106 days ahead of schedule. sekian

6 comments:

the malay male said...

dapat juga mengikuti update pembinaan jambatan tu stage by stage... tq for sharing

selipar putih said...

bro ni enginneer la ye..hehe..ade mase bole cerita pengalaman tu..saya belajar dlm bidang ni..

sweet pearl said...

menjawap soalan:
tuuu...yg baju ijauu gelap tuuu...

Anonymous said...

bro ni engineer ke kuli batak dk buat keje belemuih..

Anak Pak Muin said...

@anon: dua2 anon oi...

Amanda Suria said...

mesti best kan..event besar..