Thursday, January 6, 2011

kisah harun yahya



Di satu tengah hari yang hening, di cafe Raida, aku bersama sekutu-sekutu yang tengah kelaparan sedang menjamu selera. Memang berselera aku makan: nasik secedok campur kuah kari kaw, telur dadar separuh, nuget setengah ketul, dan salad seguni.. Cafe Raida memang best kalau time-time tengah lapa macam ni walaupon kadang-kadang dikatok oleh tauke kedai dengan harge yang buat student-student terutama geng-geng mpp naik angin...

Tiba-tiba apit the blogger bukak cerite..

"weh, betul ke harun yahye nak jumpe aku kat induk?"
"eh betulla. kan aku ade post kat twitter td"
"tu r pasal. bile ek"
"ntah,20 hb something r"
"kene pegi aku ni"
"aku pon rase nak pegi gak"

Tibe-tibe pulak, sorang lelaki budiman ni menyampok. Dah la tak bagi salam, hello pon takde,  nameste pon haram takde, main sodok aje budak ni mencelah..

"sape pulak si harun yahye tu? artis bintang popular ke"
"ko ni biar betul lelaki budiman, takkan tak kenal harun yahye. satu dunie kenal die beb"
"iyeke.die buat ape sampai femes?.."
"ko betolla tak bace paper.haish.."
"hehehe..."

Walaupon aku tengok lelaki budiman kaw-kaw kene debik secara halus oleh sapuang meister, habis merah padam muke die, aku angguk-angguk tanda setuju dengan pendapat sapuang meister.

"Kite memang patut kenal dengan mamat Harun Yahye ni"...aku menambah.

"ko ni kalau artis-artis ko kenal, Caterine Zeta Jones la, Robert Downey Jr. la, George Clooney la, Hamid Gurkha la, tapi Harun Yahya ko tak kenal.."...aku tambah lagi

"kite ni kena la kenal tokoh-tokoh ilmuan Islam ni.." .....lagi-lagi aku tambah

"renung-renungkan dan selamat beramal..."... aku tutup ceramah ringkas.

Lelaki budiman hanya mampu tersenyum tawar sambil dihambat perasaan bersalah. Slow-slow aku makan salad yang seguni tadi sampai habis.Licin...









Balik je bilik, aku bukak google, aku taip..........."harun yahya"





p/s: Tau tak sape die Brader Harun Yahya ni? Ha, die la mamat yang dengan coolnya lempang balik si Charles Darwin ni punye statement yang kate; manusia berasal dari beruk, manusia adalah beruk-beruk yang dah berevolusi... Punye la selambe badak je die kate kite ni asal beruk, agak-agak la kalau muke sendiri tu ade iras-iras, takyah la kate orang lain pon beruk jugak.. Anyway, ni la sebab ke'famous'an Harun Yahya atau nama sebenarnya Adnan Oktar ni disamping banyak lagi hasil penemuan dalam kajian beliau...

p/s: Lelaki budiman, jangan marah..hehe


7 comments:

me suya said...

Saya tahu!
Saya tahu!

En.Lan pergi ke induk ni nt ^^

-apis- said...

bila masa plak ak ada twitter ni???
hahaha...

Anak Pak Muin said...

suya::yeke suya..haha

apit::tu bkn skrip ang, tu skrip sapuan..haha..hg yg harun yahye nk jumpe tu

♥suNa husNa♥ said...

lawak2......

nice one...^^

Anak Pak Muin said...

haha..

Fadzli Amir said...

harun yahya aku tak kenai...Scha Al Yahya tu kenai la sebab x awek aku...hehehhe

Anak Pak Muin said...

scha al yahya anak buah aku pon kenai weh..die mmg x awek hg..haha