Sunday, January 9, 2011

i am a comic reader



one piece

Aku layan komik, and I'm not ashamed of being a comic reader. Korang layan komik tak? Kalau tak, korang memang dah terlepas salah satu nikmat hidup. Same la macam orang yang tak makan kerang siput, memang dah terlepas nikmat makan. Same jugak macam makan makanan pedas, peh! Memang tak best makan kalau takde pedas-pedas kasi panas telinga. Kesimpulannye, sape yang tak bace komik, terlepas salah satu nikmat hidup...haha, sampai camtu skali

Kalau zaman kecik-kecik sekolah rendah dulu, komik yang menjadikan budak-budak baya aku menjadi obsessed; sanggup naik basikal pi pekan semate-mate nak beli komik; sanggup bertumbuk ngan abang rebut sape nak bace dulu; sanggup tipu mak pak kate nak bayar duit PIBG padahal beli komik, tak lain tak bukan: DRAGON BALL, a truly whole world phenomenon. Sampaikan Hollywood buat real-action movie based on this comic. Tapi, bile mat saleh yang leh kate king of world's movie production nak buat movie asia, memang tak menjadi dan totally sucx!

Anyway, tu zaman dulu-dulu, siri DRAGON BALL pon dah sampai ending bile mangaka die dah buntu  nak continue sebab yang jahat-jahat die dah sampai ke'power'an tahap dewa-dewa sampaikan leh hancurkan bumi ngan petik jari je. Haha, totally ridiculous. Sekarang, layan komik lain pulak dan yang menjadi my no 1 favorite comic is ONE PIECE

ONE PIECE mengisahkan pengembaraan seorang pirate bernama Monkey D. Luffy bersama krewnye mencari harta karun milik Pirate King, Gold D. Roger. Bese la, dalam perjalanan diaorang ni, macam-macam la dugaan dan konflik yang depa ni tempuh. Nampak macam bosan, tapi sebenarnye tak. It's totally interesting! I'm bursting to read the next issue each time i read an issue of this comic. It's adventurous, it's hilarious, it's awesome!!...peh, lebih-lebih plak mamat nih,lempang kang

Kalau nak sembang panjang pon tak gune, bace la komik ni. Kalau bace pon malas, tengok la anime die. Kalau tengok pon malas, tak tau la bende ape lagi yang ngko rajin.. Pegi tido je la sane..





rating: 9/10

6 comments:

-apis- said...

i am an academic book reader..
x rasa hilang pon nikmat x bca komik..hahaha

Anak Pak Muin said...

jgn le maroh apit..it's just metaphor..haha

Amanie Ashraff said...

ouh sy juga comic reader. hoho tp skang suda x bace. dulu layan dragon ball :p

Anak Pak Muin said...

ow, try r bace one piece..dulu aku pon xmnt cter ni, pas bace jd minat lak..haha

♥suNa husNa♥ said...

one piece! secret garden! one piece!hahahhaa

Anak Pak Muin said...

one piece=best!!

secret garden=best ke?? sampai nangis2 aku tgk rumet aku tgk cter 2..haha