Monday, November 5, 2012

movie review: skyfall - typical?




Typical? Well, kite tau yang James Bond memang cekap dalam kejar mengejar villain. Kite tau yang James Bond ni takkan kalah. Even kalau kalah, die akan bangkit semula melawan si villain tu. Dan, in the end, memang dah tau yang James Bond akan menang. So, why bother watching on cinema? Why bother spending your money even you already know the ending? The answer is, kite nak tau how the story goes. macam mane plot berkembang. Macam mane James Bond kick the villain's ass. Aksi yang macam mane ade dalam filem tu. Tu yang mengekalkan minat penonton even dah berpuluh filem James Bond dihasilkan.

For Skyfall:

Aku suke filem ni sebab plotnya tersusun kemas, even sedikit slow pada certain part, lakonan tip top, aksi yang tak payah nak cakap la memang best, dan ending yang sedikit tak disangka.

Sinopsis:

James Bond telah gagal dalam misi mendapatkan semula list agen yang telah dicuri. Lebih teruk lagi, beliau telah diisytiharkan mati oleh pihak MI6. Lebih memburukkan keadaan lagi, si villain telah mendedahkan nama lima undercover agent di internet dan mengugut untuk terus mendedahkan list agent agent MI6 di seluruh dunia. Dan natijahnya, mereka telah dibunuh. So, sape die yang jahat sangat tu? Ape tujuan tindakan jahat die? tengokle dekat wayang... ^_^

rating: 7/10

3 comments:

hazwan hairy said...

best! ak nk g tgk skli g..jum..artu tgk free ja..haha

Anak Pak Muin said...

hamboi tgk smpai 2 kali..haha..jom2

fadzli Amir said...

Salam Bro....tak berapa suka james bond ni...macam hang cakap la dah tau dia mesti menang...hehehehehe...tapi kalu ada tiket free aku ok je....