Sunday, November 25, 2012

kartun kegemaran zaman kanak kanak



Selamat pagi semua!

Pagi ni aku memang tak boleh tido balik lepas bangun Subuh tadi. Dah jadi habit aku, mungkin. Apa lagi nak buat pagi pagi buta ni? Belek belek internet je la nampak gayenye.

.....................................................

Zaman aku kecik kecik dulu, hari Sabtu dan Ahad merupakan hari yang paling best dalam hidup aku. Yela, hari hari biase, pagi pagi kene pegi sekolah. Balik sekolah, pegi kelas KAFA pulak. Malam pulak, mak tak bagi tidur lambat. Pukul 9:30 dah kene tidur. So, Sabtu Ahad yang partially free dari schedule schedule ni memang la jadi 'heaven' bagi aku. Bukan aku je. Budak budak lain pon same. 

Tau tak ape lagi yang menyempurnakan hari Sabtu Ahad aku? Sudah semestinya himpunan cerita kartun yang Fulamak memang best! Cerite ape? Of course, the one and only: DRAGON BALL

Dragon Ball

 Well, of course kene tengok Sailormoon dulu sebelum tengok Dragon Ball. Haha. Tipu la kalau korang tak tengok. Sailormoon jam 9:00 pagi, Dragon Ball pulak jam 9:30 pagi. Memang kene tengok jugak la.

Sailormoon

Dengan kekuatan bulan, akan menghukummu!!! Sambil berpusing pusing menukar pakaian yang entah datang dari mana.

Tagline yang aku rase, semua orang tau. Haha.

Anyway, bukan pasal Sailormoon yang aku nak bicarakan, tapi mengenai kartun kegemaran zaman kanak kanak aku: Dragon Ball. Bermula dari Pikor, sampaila ke Majin Buu, Dragon Ball betul betul telah mengiburkan zaman kanak kanak aku. Tak cukup dengan tu, sambung dengan Dragon Ball GT pulak. Dragon Ball GT, seingat aku, merupakan zaman aku sekolah menengah. Tapi still tengok siri ni lagi. Haha. A truly world phenomenon...

Kartun zaman kanak kanak aku ialah Dragon Ball, korang pulak? Mesti ade kan..

5 comments:

hazwan hairy said...

hahahah betoi weh! rindu gila zmn bdk2..hahaha..sailormoon tu adk ak tgk..ahah

Nick Nashram said...

dragon ball pun feveret aku jugak..biasanya cite ni ade hari sabtu ngan ahad..sanggup ponteng sekolah hari ahad sbb nak tgk cite ni..hahah

Si Matatajam said...

Yeah! Opkoz dragon ball...

Khaifaiz Khaifaiz said...

kita sezaman la nampaknya... dragonball ada tujuh bijik kesemuanya...

NAZRUL AZAT said...

aku suke tgk gaban, hehehe :-)