Friday, July 1, 2011

dilema alam kerjaya #1



Semalam workmate aku blah dr kilang ni. Die pny plan nk blah da lame da. So, aku pon ape lagi. Lagi betambah membuak-buak rase nak blah dari company ni. Mcm-mcm aku apply da. Tggu kol je. Tu pon kalau depa pandang resume aku r. Hehh..


In the mean time, ade lak offer dari Soon Soon pny engineer merangkap housemate aku. Vacancy dalam mechanical engineer dkt Soon Soon Group bergaji sebyak 2500 abaq ang. Interested tu memang r. Masalahnye, bukan dkt Penang, tapi, Klang. Area yang aku rase agak serabut utk bina hidup kt sane.

Da ade peluang tu rembat je la…

Tapi kalau bleh aku nak belah utara je…

Am I being paranoid? Or am I being close-minded? Hmm. Maybe Klang takde la terok sangat? Maybe aku patot ubah angin? Asyik kat belah utara je, try lak merantau belah selatan. Hmmm

Tadi aku baru sembang sembang dengan brader Wan (planner yang byk ajar aku psl keje kat sni). Nak senang citer, tadi punye sembang ade berbaur nasihat r.

Tetibe lak rase macam nak layan je keje ni setaun dua. Aiyak! Mane satu ni? Nak pi Soon Soon ke atau nak layan je dulu keje ni..... hmm


5 comments:

iPai said...

hmm, kalau dari segi tempat, aku pon cam rasa tak prefer kat area kl kalau masa muda2 ni .. aku lebeh suka tempat jauh2 ..

nanti kalau dah nak settle down, baru cari tempat bandar sikit

apa2 pon, pk dalam2 bro .. jgn buat keputusa terburu2 ..

lompat company ni bagus, tp kita kene stay lama dulu, sebelum tukar, baru boleh letak kat dalam resume nanti ..

me suya said...

Lan..
suya setuju dgn pendapat Ipai..btw, ikut keselesaan juga.. kalau dah tak boleh blahhhh ng keje tu mmg la ptt move.. Tapi kalau rasa ini perasaan membuak2 je. I think, u better think twice.. Semua kena fikir.. Mcm kitaorang sekarang pun, still got the offer from somewhere else, tp macam kau jugak.. Dilemma.. Pape pun good luck

Anak Pak Muin said...

ipai n suya: thnks alot 4 the advice..most appreciated.. smlm mmg da pkir msk2..nk lyn je dulu kje ni..

En Jay said...

klang? hahaha, meh2, ajak2 org rumah skali, kuar gaji kita joli2

aidakmal said...

mmg tpkir nk blah gk.tp y not try amek pnglmn dlu.if da ade pglmn,lg sng.nk demand gji pn bole nti.all d best!