Saturday, July 2, 2011

movie review: Transformers, Dark of The Moon






Sequel Transformers yang ketige ni langsung takde improvement dari siri yang lepas. Pada aku, Transformers: Dark of The Moon hanya kencang pada trailer dan of course la CGI effect die yang kababoom. Tapi, dari segi storyline, memang thumbs down. 

Movie ni jugak banyak sangat scene-scene yang meleret dan idea humour yang aku suspect berulang dari siri Transformers yang lalu.

Ade satu scene yang pada aku memang tak leh blah. Scene 1: Sam dengan gelabah nak bagitau pada minister of Defense pasal geng-geng Decepticons. Scene lepas scene 1: Boleh pulak die pegi pulun carik awek die yang merajok ati ngn die. Dua scene yang aku rase tak selari langsung.

Overall, dari segi effect, memang superb, but in term of storyline, sucx. Sorry to say..




Rating: 6.0 / 10

**Lain orang lain pendapat…


5 comments:

me suya said...

malassssss ar tengok cam ni~

Pendekar_Dodol said...

mmber aku pon kata x best transformers 3 nie

Anak Pak Muin said...

lain org lain pndapat..hehe

♥suNa husNa♥ said...

baru pulun nk p tgk.huhu

♥suNa husNa♥ said...

baru pulun nk p tgk.huhu