Friday, July 29, 2011

bicara puasa#2



Malam ni aku rase agak rajin. Sambil-sambil dengar OST The Borrower Arrietty, anime dari sang taiko kegemaran aku, Hayao Miyazaki. OST yang boleh layan dan sedap didengar.

Lagi kire-kire 2 hari je lagi Ramadhan bakal menjelma. As for me, macam-macam cerite dah aku dengar dari workmate berkenaan dengan puase ni. Bile tibe bulan puase, maka akan tertubuh satu group or persatuan di kilang aku, yakni, "GENG PLASTIK HITAM"..

Geng Plastik Hitam??..Yes, Geng Plastik Hitam. Die macam orang yang jual pirated CD la. Mane ade orang jual pirated CD dalam plastik clear. Semua hitam. Sebab? Nak sorok ape yang ade dalam plastik. Government said: PIRATED CD IS ILLEGAL. Same goes to fasting period, EATING IS NOT ALLOW DURING DAY. So, method plastik hitam digunakan untuk sorok ape yang nak disorok, which is in this case, ermmm boleh fikir sendiri kot..... haha



:
:
:
:
:

Harap aku tak tergolong dalam golongan Geng Plastik Hitam....

4 comments:

♥suNa husNa♥ said...

hahahha.xsangka ada rupanya.mcm2 sungguh...

iPai said...

wah .. banyak penggunaan plastik hitam ni ..

patut untuk sampah je .. hehe

iPai said...

selamat meyambut ramadhan bro

✿ cik pieQa ✿ said...

bawak plastik hitam kena selaluu toleh kekiri kekanan bagi mengelakkan kekantoian :)

*ada jugak geng cemgini *_*