Wednesday, October 13, 2010

vortex tube refrigeration



     
     Vortex tube merupakan salah satu dari cara untuk mendapatkan kesan penyejukan (refrigeration effect) selain dari meletak ais ke dalam kotak ikan. Aku bersama group aku yang terdiri dari Wak Jeli, Sapuang dan Markusan mengambil masa selama 2 hari sahaja untuk fabricate vortex tube ni. Hasilnya. . . . .


 bahan-bahan yang diperlukan: paip pvc, washer, batang mop, skru dan nat, pengikir, gam epoxy, gam pvc, pisau, tape dan juga teh ais bungkus





 valve view-hot air flow controller



 butt view-kentut keluar ais



 overall view



posing bersama vortex tube a.k.a senapang ais


5 comments:

Lynn Rahman said...

al-kisahnya begitu la eh?

aisey blog jai pun cite psl ni, apekah lec korang mengarahkan semua menulis blog tentang vortex tube itu?

haha oh lupa plak, hai!

:D

Anak Pak Muin said...

haha...ni assignment je sbnrnye..jai pny blom siap lagi, kitorang da siap..hehe

En Jay said...

gamba last tu buat cari makan,
lynn boleh pk 2x utk psg lagi.heh

LUNITA said...

HI BABY I LOVE THIS BLOG IS SO BEAUTIFULL CONGRATULATIONS.

http://temptation-sweetdreams.blogspot.com/

j.i.r.o. said...

errkkk??
apekah??
ko stadi cos ape ni??