Wednesday, October 13, 2010

the shawshank redemption



     Aku baru habes layan satu-satunya movie yang mendapat rating tertinggi sepanjang zaman yakni sebanyak 9.2 dari total 10 point berdasarkan rating dari viewer di imdb. Movie ini adalah mengisahkan tentang keadaan di sebuah penjara yang diberi nama Shawshank. Segalanya menjadi lebih menarik setelah kehadiran seorang banker yang geliga ke situ setelah didapati bersalah membunuh isterinya yang curang, dan disitu die bertemu Red, lakonan Morgan Freeman. Apa yang menarik mengenai movie ini ialah ia bukan sebuah filem tipikal yang mampu kita predict apa yang akan berlaku seterusnya bagi setiap scene. Nak citer banyak pon tak gune, tengok la sendiri penangan Shawshank Redemption...












Yang nyata, citer ni teramat amat amat amat amat la jauh bezanya dgn Lagenda Budak Setan kebanggaan Aloq dan Barot...~

5 comments:

Syafiq said...

Best kan crita nii???

Anak Pak Muin said...

yup..totally..

Islamic Education 2 said...

baru nak tgk.
mcm best kot.
~before2 exam kan.
release kan kepale sat..

Islamic Education 2 said...

salam. sy da tgk semalam.
mmg baik crite dye.
ala-ala cerite Flawless jugak.
'ibrah dye ; a good strategy will come up a good result. hehe.
ni la my view psl crite ni.

tp nak ckp, ade gak sikit-sikit je aksi lucah psl wife dye tu, hmm, bulih gelap hati la, bulih gak keluar ilmu...alahai.
~tu je nak share.
bkn cerite tu je yg ade daye penarik psl seks.
mostly sume cite mmg ade kot, even cite melayu..
hehe.
if nak tahu lebih detail :
http://www.iluvislam.com/v1///readarticle.php?article_id=651

bacela link ni.~
semoge Iman kite bertambah,
taqwa kite meningkat,
dose2 diampunkan.~
salam ziarah..~

iPai said...

wah .. tau cite ni .. memang best .. dan memang tak sangka dengan apa yang ada dekat kepala die .. uhu ..