Wednesday, March 13, 2013

selektif



Tadi kawan aku ajak tengok cerita Django Unchained arahan Quentin Tarantino. Aku, dengan tak semena mena membangkang untuk menonton cerita tersebut. Wow, tegasnya aku..

Aku telah menonton Kill Bill 1 dan Kill Bill 2, Inglorious Basterds, dan Pulp Fiction. Semuanya arahan Quentin Tarantino. Aku boleh katakan gaya pengarahan beliau adalah hampir sama dalam setiap filem arahan beliau. Filem yang slow dan dipenuhi dengan skrip, music score yang old school, dan jalan cerita yang kurang aksi. Bagi yang tak suka genre sebegini, aku confident mereka akan kata 'bosan gile cerite ni'.

Aku, frankly speaking, tak penah meminati satu pon filem arahan Quentin Tarantino. Ya aku tahu rating IMDB bagi semua filem beliau adalah tinggi, tapi, bukankah movie review bagi seseorang itu bersifat subjektif pada dasarnya. 


p/s: tak sangka aku begitu bersifat selektif dalam menonton filem di pawagam.. :P

8 comments:

Amanina said...

Haha...hak menonton hak kami

Daddy Ziyyad said...

Saya pun bersikap selektif kalau nak menonton filem di wayang...sebab sekali tgk, RM10 minimum..so kena pilih cerita yg saya minat...hihihih

Nick Nashram said...

aku tak suka tgk filem pawagam sebab tak boleh nak skip..hahah

hafiz hafizol said...

rindu dah nie nk tgk wayang :'(

diana said...

selalunya kalau nak tengok wayang ni kena tanya pendapoat orang jugak..bacA REVIEW KE..KAN?kalau tak buang duit je...

Khai faiz said...

kita bayar bro.. selektif dibolehkan

the malay male said...

memang kena memilih bro... kita yang bayar duit beli tiket kan :-)

iPai said...

aku takde laa tgk sgt nama pengarah ..

banyak tgk pelakon ... hahah ..

aku dah tgk Django Unchained ni .. aku susah nak tertarik tgk movie .. dan bila aku tgk cite ni, dia stat menarik bila stat 1/4 daripada cerita ..

tak pernah tgk Kill Bill dan lain2 tu .. dan bagi aku ni 1st time tgk cite macam ni ..