Sunday, January 8, 2012

kenape aku masih pakai henset zaman firaun



Rosalinda dan Margarita

"Orang sekarang ni dah tak pakai handphone yang tekan tekan button ni. Semua touch screen. Smart phone beb!"

"Ko ni, ketinggalan zaman la." 

"Pegi duduk bawah tempurung sane." 

Pegi mati la orang nak pakai ape. Bagi aku, aku masih guna handphone based kepada keperluan, dan bukan kehendak. Keperluan untuk texting dan calling. Nak surf internet? ape sangat la yang aku nak bukak selain FB. Tipu la kalau kate nak bace paper online dekat handphone. 

Aku masih belum sampai seru lagi untuk beli phone yang sebegini. Mungkin mase die akan datang, bile kehendak melebihi keperluan.

For the time being, I will only use Rosalinda and Margarita

6 comments:

me suya said...

hoih, jangan risau.. aku dan si dia masih kekal berhenset kan teknologi paling kuno ni jugak.hahaha tak kisah pun..jnji boleh texting and calling2

Anak Pak Muin said...

yep, same la kite..aku bute gadjet. klu bli pon setakat nk kol, text, n FB. bek tak payah

myblog said...

kalau guna smartphone tapi hanya sms dan dail tak yah guna...
Gua sokong lu bro...
datang dari bloglist

cha apple said...

haha...jambu la name hp hg..ahaha...tp i likeeee... :P

iPai said...

nice bro .. siap ada nama lagi ..

aku rasa au ada minat hp2 yg canggih2 tuh .. tp tak terasa nak beli lagi ..

tgh tggu ilham sampai baru beli ..

plus takleh bawa hp masuk ofis tempat kerja, so pakai simple2 je sudeh ..

nanti dah jadi manager mane2, leh r pakai hp mahal ek ..

Anonymous said...

dem ar lan..cite pasal squash ar..br best