Thursday, December 9, 2010

kecargasan di pagi khamis



Jam 7.45 pagi

Awan mendung gelap, hujan renyai-renyai, suasana sejuk, dingin. Memang best kalau berselimut.

"mak, macam nak makin lebat je hujan" aku berkata pada isteri bos di seat belakang.

"nak buat macam mane, dah nak sampai dah" isteri bos reply.

Hujan takde menunjukkan tanda-tanda nak berhenti. Makin lebat ade r. Baju dah makin basah. Kepale sejuk-sejuk campur pening kene hujan pagi. Sejuknye jangan cakap r. Honda Wave bersama Honda EX5 sama-sama meredah hujan menuju ke kebun. 

Harga getah cair ~ RM11.90 sekilo dan harga getah beku ~ RM5.30 sekilo membuatkan bos, isteri bos serta penduduk-penduduk kg aku yang lain tak senang duduk. Bos kate kalau tinggal sehari mau kene curik skrap kt kebun nih.





cargas aku pagi-pagi ni mandi hujan..hehh


6 comments:

sarzli said...

orang buat FYP ,die g noreh...

Anak Pak Muin said...

berbakti r sket..pas sem dpn xdpt noreh da

Noona said...

menoreh mcm cari emas dalam sungai buchuk....
hehe..
walaupn buchuk, tapi hasilnya...wahhhh,,

Anak Pak Muin said...

taun depan nk buat homestay..sape yg nk merase noreh leh stay kt umah aku..haha

ashall said...

bukan berbakti da name nye tuh..da gile duet da namenye..haha.. tp siyes, harge getah skang mmg masyuk kot..huuu..silap2, kancil bole tukar jadi merc pasni..haha

Anak Pak Muin said...

byk la ko pny merc..haha..meh ko dtg sni try noreh seminggu..haha