Friday, July 26, 2013

diari ramadhan 2013: how hard can it be? #2



Salam Ramadhan kalian,

Agak lame aku tak update dek kerana broadband aku yang rosak dah lebih seminggu. Mujur ade warranty lagi.

Bersambung dari entry aku yang sebelum ni...

Time awal puasa, geng geng yang tak puasa ni secara cover cover hisap rokok dan beli makanan bagai. Paling kuat pon, geng ni akan suruh bangla untuk belikan roti canai dekat kedai mamak untuk diorang mencekik dekat 'port' tersorok.

Sampai je separuh bulan puasa, this activity doesn't go secret anymore. Geng geng ni dengan relek hisap rokok dekat tepi tepi jalan. Beli air tak pakai bangla dah. Sendiri beli. Dengan selambe teguk air depan aku dalam kereta. Sampai aku sendiri jadi segan.

Aiii... Kalau kerja kene kerahan macam bangla, aku tak runsing sangat la tengok ngkau tak puasa. Ini, keje office pon tak puasa. Bagi aku, takde alasan langsung kenapa ngkau perlu tak puasa. 

Oh dunia~


7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam nuzul al-quran
salam jumaat
singgah pagi

me suya said...

weyh seriously?????
ini tahap boleh lempang je ni.. apesal xcerdik sgt...

Fazleyatul Aini said...

kita doakan agar mereka di beri hidayah. yang penting kita puasa heeee

Nick Nashram said...

malunye kalo ade orang camni..budak sekolah rendah pun puasa..apatah lg kalo kite dah tua.bygkan kalo allah cabut nyawa time x puasa..ish3

the malay male said...

semoga mereka insaf

Chegu Anuar said...

Bro.. la ni pun ramai jugak yang taktau segan2 dah.. Esok 'menjawab' la depa.. Haha

Amanina Mads said...

byk kali nampak org2 tak puasa ni. memang xda rasa malu