Saturday, July 27, 2013

diari ramadhan 2013: meatball ikea



Aku sebelum ni selalu sangat dicanang canang oleh kawan aku yang 'meatballs' IKEA memang sedap, lembut, juicy dan menyelerakan. Makan sekali, nak makan banyak kali. So, tadi aku berpeluang untuk merasai pengalaman kulinari yang digembar gemburkan tu.

Meatballs bersama menu lain (e.g: chocolate cake, chicken chop). Aku tak nak tangkap gambar lain sebab taknak nampak macam 'peghak' sangat kan. Kahkah..

So, personal opinion: Memang benar yang meatballs IKEA ni sedap. Berbaloi untuk makan. Lembut dan juicy. Tunas rasa aku melonjak kegembiraan tatkala aku kunyah juadah ni. Tapi.... ini bukanlah jenis yang aku akan makan kerap. You know what i mean.. Ya, meatball ni memang sedap. At the same time juga, aku cepat muak. Makan 5 6 ketul, aku dah muak. So, kena tunggu next few months, baru aku akan jamah balik meatballs Ikea ni..

Burpp.. Alhamdulillah~ :)

9 comments:

me suya said...

yuup..mmg muak sikit... hehehe pekena once in few months okay la kan :)

Fazleyatul Aini said...

meatball abang burn pon sedap

MystoryPic said...

Salam Bro... saya singgah sini yo..

saya pun dah banyak kali dok dengar kawan opis dok canang pasal meatball ikea ni. sedap sangat katanya tapi sampai sekarang saya tak pernah berkesempatan nak merasa meatball ni.

BUNDA a.k.a KN said...

owh! meat ball..bunda kurang makan daging..

Nick Nashram said...

aku kalo mkn meatball tiap2 hari x kisah..tapi takot tetiba je jadi gemok..huhu

Amanina Mads said...

tak sempat lg nk rasa.. nampak sedap

Chegu Anuar said...

Best jugak.. Nanti buleh la wa pekena..

Khai faiz said...

lama juga x melapak kt situ

baby comel said...

wah, sedap tu!