Friday, October 5, 2012

movie review: the raid redemption (serbuan maut) - woowww!!






One word: Wow!

Cerita die mudah. Plot simple. Tak payah nak pening pening macam tengok Inception. Tapi, daya penarik movie ni ialah pada fighting scene die. Aksi tembak menembak. Yes, memang superb. Kalau Malaysia boleh nak bangga dengan KL Gangster (untuk fighting scene), Indonesia memang deserve untuk bangga dengan The Raid Redemption yang far exceed KL Gangster (untuk fighting scene). Very convincing!

Sepasukan elit yang kebanyakannya newbie bertanggungjawab menumpaskan gangster yang paling samseng di sebuah flat miliknya. Apa yang mereka tahu ialah si penjahat ni memang jahatnye, Masyaallah, jahat gile. Apa yang mereka tak tahu ialah apa yang sebenarnya menanti mereka disana. Gile suspen.

Untuk pengetahuan, filem ni memang ganas dengan aksi tikam menikam, aksi tembak menembak, aksi pulas pulas tengkuk, darah menymbur nyembur yang hanya sesuai untuk 18tahun ke atas. 


3 comments:

PerangFilem said...

goood you like it huhu

Anak Pak Muin said...

tesilap komen kan.haha

Hanif Idrus said...

kena tengok ini....cerit agaduh2 ni memang kesukaan aku ni..hehehe