Sunday, October 20, 2013

movie review: insidious chapter 2




Alkisah Insidious Chapter 2:

Ok, kalau korang dah tonton Insidious yang pertama, Insidious Chapter 2 merupakan kesinambungan daripada filem yang pertama itu. Di mana, si hantu @ roh jahat masih belum settle dengan keluarga Lambert. Roh jahat memasuki badan Josh (Patrick Wilson) manakala Josh yang sebenar masih terperangkap dalam dunia ghaib.

Review:

Insidious Chapter 2 punyai elemen seram dan suspen yang begitu baik disampaikan. Namun, aku berpendapat yang elemen seram yang disampaikan kadang kadang tampak terlalu kerap dan ada satu scene, ia seperti 'tak kena' pada waktunya: scene di mana renai Lambert diganggu oleh hantu perempuan di siang hari. Walaubagaimanapun, James Wan masih lagi sukses dalam filem ini. Aku tak senang duduk menonton filem ini, dan, aku menjerit pada satu scene. Oh itu memang terkejut aku cakap ngkau!


Dari segi lakonan. Aku sangat suka pada lakonan Patrick Wilson. Pada scene mana? Ya, pada scene di mana dia (dalam badannya roh jahat) berbual dengan Carl. Senyumannya buat aku meremang. Entah macam mana, it gives me the 'creeps'. Yang lain lain? Semua memberikan persembahan yang baik.

Rating: 

7.5/10

7 comments:

Hafiz Hafizol said...

x tgk cerita hantu. takut. nanti x boleh tido aku haha

Anak Pak Muin said...

mlm td saje download The Conjuring dan tengok balik.. susah nak tdo aku..cis..haha

MiszNanaBo0 said...

wah bca review mcm best.. tp nak tanye mane lagi takut insidious 2 ni ke or the conjuring??

Amanina Mads said...

tak tgk lg movie ni.. lastly tgk conjuring dh rasa seram nk tgk movie hantu lg. hehe

hazwan hairy said...

dh lma x tgk wyg weh..haha..lma ak xdtg..bru nk aktif balik...

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam bunda ni jenis penakut..jarang tengok cerita2 hantu ni...boleh mengigau..

Nick Nashram said...

aku tak berani tgk cite hantu sorang2..malam je la..kalo siang tgk smpai 1o cite hantu pun x kesa..haha