Friday, December 16, 2011

movie review: songlap




Takkan la aku nak kencing mamat hensem macam engkau ni Man..

Aku memang tunggu movie ni untuk keluar pawagam. Satu, sebab TONTON yang recommend. Dua, sebab pengarah die merupakan pengarah Kami The Movie, which is one of my favourite malay movie so far. Tiga, Saheizy Sam tak lagi bawak watak bodoh ala ala 'Kongsi'. Empat, bukan Ahmad Idham mahupon Razak Mohaideen yang mengarahkan filem ni. Tu aje..

Alkisah Songlap:

Songlap mengisahkan Am (Sam) dan Ad (Shafie) yang merupakan dua beradik terlibat dalam satu sindiket penyeludupan manusia iaitu: jual bayi anak luar nikah dan jual mak bayi jadi hookers (aku rase). Sindiket ini diuruskan oleh seorang wanita bergelar 'Mama'. 

Am merupakan kaki judi yang menggunakan wang hasil kerja mereka untuk berjudi. Manakala, Ad mengimpikan kehidupan yang lebih baik. Apabila Hawa (Sara), adik kepada Razak (kawan baik Ad yang mati sebab drug overdose), hamil anak luar nikah, Ad menjadi terdorong untuk menyelamatkan dirinya dan juga Hawa serta bayinya.

Monday, December 12, 2011

selamat mengakhiri zaman bujang!




Aku terase seperti an ass sebab tak datang majlis walimatul'urus seorang kawan, Chu, semalam. Bertimpa timpa rase teruk lagi sebab rumah sewaan aku amatla tak jauh dari tempat kejadian. Damn it!

Segala kesulitan amat dikesali. 

Gambar dicuri secara senyap senyap dari Ahmad Azli..

Anyway, selamat mengakhiri zaman bujang kepada Chu dan Khairul.. To my friends, i promise to make it next time for you guys..